Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht

Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht

V en K waar gezond bewegen voorop staat!

Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht uit Oppenhuizen heeft als doel het bevorderen en doen bevorderen van het beoefenen van gymnastiek in al haar verschijningsvormen. De vereniging biedt de mogelijkheid aan jeugd en volwassenen om te gymmen in eigen dorp, dit onder professionele begeleiding en tegen kostprijs.

Onze vereniging geeft wekelijkse trainingen in MFC It Harspit te Oppenhuizen.

De verschillende groepslessen zijn: .

  • Gym voor VOLWASSENEN, dames en mannen 
  • VALPREVENTIE, In Balans
  • PILATES
  • Gym voor de JEUGD
  • PEUTERgym met pake of beppe

Meer informatie over de lessen kunt u vinden onder de kopjes “Lesaanbod” en "Lesschema".

Voor vragen en meer informatie kunt u bij het bestuur terecht.

 

Gedragsregels

Gymnastiek Vereniging Vlugheid en Kracht wil een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Daarnaast moet het een vereniging zijn waar iedereen zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de sport, waar iedereen mag meedoen en zichzelf kan zijn. Binnen onze vereniging is daarom geen plek voor grensoverschrijdend gedrag. 

Onder grensoverschrijdend gedrag vallen pesten, seksuele intimidatie, machtsmisbruik, beledigen en lichamelijke of verbale agressie. 

V en K wil de (vrijwillige) medewerkers en leden een veilige sportomgeving aanbieden door actief beleid te voeren op het voorkomen van ongewenst gedrag. Om dit te kunnen waarborgen hanteren wij de gedragsregels voor begeleiders zoals opgesteld door het NOC*NSF. Voor meer informatie zie: http://centrumveiligesport.nl/preventie/gedragscodes

Lesaanbod

Informatie over de verschillende groepslessen:

  • Gym voor VOLWASSENEN, dames en mannen
  • VALPREVENTIE, In Balans
  • PILATES
  • Gym voor KLEUTERS en JEUGD
  • PEUTERgym met pake of beppe

 

Gym voor volwassenen, damesgroepen en mannengroep   instructie Johan Kuiper en/of Marchien Klappe

Blijven bewegen is bevorderlijk voor de conditie en het houdt de spieren soepel. Hoe gezellig en motiverend is het om dit in groepsverband te doen. De lessen voor volwassenen op maandag- en vrijdagochtend zijn laagdrempelig maar zeer effectief. Kom eens langs en doe mee, ook geschikt als je weinig ervaring hebt met sporten en bewegen.


Pilates   instructie Fit met Dees

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout geschikt die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Iedereen, jong en oud, kan meedoen aan deze lessen waar balans, soepelheid en ontspanning de belangrijkste doelen zijn. Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als je een andere sport beoefent. Onder Desirée’s persoonlijke en bevlogen begeleiding beweeg je altijd op je eigen niveau.