2021-11-01 19:28:40
dinsdag 2 november 2021

Dorcas Voedselactie in de Centerrr

Dorcas organiseert van 31 oktober tot en met 7 november de Dorcas Voedselactie. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november wordt ook in de Centerrr in Oppenhuizen geld ingezameld voor voedsel, bestemd voor mensen in Oost-Europa.

Voor slechts 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten duizenden mensen in Oost-Europa. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom, de deur niet meer uit. Veel ouderen moeten rondkomen van een pensioen van slechts 45 euro per maand. 

Naast de voedselpakketten gaat een groot deel van de opbrengst naar programma’s die gericht zijn op een gezonde toekomst. Voor de tweede keer koopt de organisatie lokaal het voedsel in. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben. In Top en Twel dragen 16 vrijwilligers hier aan bij. Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Iedereen kan meedoen’ is de boodschap van de actie dit jaar.

Dit jaar kan er in de winkel vanaf 5 euro gedoneerd worden met een QR code. Wel zo gemakkelijk, maar contant geld geven kan ook nog gewoon. Komt u niet in de winkel, maar wilt u wel bijdragen aan de Dorcas Voedselactie? Kijk dan op www.dorcasvoedselactie.nl of maak een bedrag over op rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.


advertentie