2022-11-07 22:09:51
maandag 7 november 2022

LSC 1890 JO19 2 - TOP'63 JO19 (2-4)

Na een slechte wedstrijd tegen QVC JO19 mag de onder 19 van TOP'63 weer een competitiewedstrijd spelen in Sneek, tegen LSC 1890 JO19 2. Op papier zouden de Top en Twelsters deze wedstrijd makkelijk moeten winnen en eindelijk weer eens weten punten te pakken.

De eerste helft van de wedstrijd speelt TOP'63 goed en krijgt LSC geen kans. TOP'63 had wel kansen maar benutte ze nog niet goed. Na 20 minuten geeft Floris Reitsma de bal voor vanaf de zijkant en raakt de verdediger van LSC de bal verkeerd en schiet hij de bal in het eigen doel. Niet veel later krijgt LSC een gevaarlijke counter met één razendsnelle spits die door de verdediging en ook nog langs de keeper dribbelt waardoor hij in een leeg doel kon schieten. Na dit doelpunt waren de jongens van TOP'63 het helemaal kwijt. Er zat geen voetbal meer in en er was kleine paniek bij iedereen want vorige week ging het ook zo tegen QVC.

In het laatste kwartier van de eerste helft breekt TOP'63 uit na een corner van LSC 1890 en wordt Floris Reitsma diep gestuurd langs de flank en geeft hij een heerlijke voorzet op Klaas Visser die de bal strak in de linker onderhoek schiet waardoor het 1-2 staat. Na dit doelpunt is Top weer helemaal terug in de wedstrijd, ze beginnen weer te voetballen en er is geen paniek meer. Later krijgt TOP'63 een corner. De corner wordt laag gegeven bij de eerste paal door Yme Brouwer en hij komt plotseling voor de voeten van Ypke Veldhuis die met de punt van zijn schoen de bal in het net schiet.

De jongens van TOP'63 gaan met moed de tweede helft in en met de verwachting om meer goals te maken. Na een goede actie van Evert Noorderwerf wordt hij in het 16 metergebied neergehaald en krijgt TOP'63 een penalty. Deze penalty benut Klaas Visser en de stand is 1-4 voor de JO19 van TOP'63. TOP'63 krijgt wel de kansen maar weet het net niet te vinden om de score omhoog te krikken. Later krijgt LSC een vrije trap en die wordt binnengeschoten in de lange hoek. En dan wordt het tot nog even spannend omdat TOP'63 niks meer creëerde en LSC vrij gretig was om nog een doelpunt te maken. Maar dat is ze niet gelukt en daarmee heeft TOP'63 de wedstrijd met 4-2 gewonnen en hebben ze eindelijk weer eens punten gepakt!

Geplaatst door: vv TOP'63