2023-11-16 17:55:03
donderdag 16 november 2023

Nachtelijke afsluitingen Prinses Margriettunnel bij Uitwellingerga

Volgende week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november worden er 's avonds en 's nachts werkzaamheden uitgevoerd in de Prinses Margriettunnel, waarbij het voor de veiligheid noodzakelijk is de rijstroken voor het verkeer af te sluiten en het verkeer om te leiden. Het werk op de A7 tussen Sneek en Joure zal plaatsvinden tussen 19.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends.

Verandering in ballast
Op de twee beschikbare rijstroken in de Prinses Margriettunnel liggen betonblokken, zogenaamde legioblokken. Deze blokken zijn geplaatst als extra ballast om ervoor te zorgen dat de tunneldelen niet omhoog kunnen komen. Deze legioblokken worden deels vervangen door stalen rijplaten. Het voordeel van deze platen is dat ze gemakkelijker hanteerbaar zijn en ook nog eens zwaarder zijn dan de legioblokken. En dat komt de stabilisatie van de tunneldelen tijdens de herstelwerkzaamheden van de Prinses Margriettunnel ten goede.

Zwaar materieel
Tijdens de eerste twee avonden en nachten wordt de rijstrook van Joure naar Sneek afgesloten. Met behulp van zwaar materieel vindt dan de wisseling plaats tussen de blokken en rijplaten. De laatste twee avonden en nachten wordt de rijstrook van Sneek naar Joure afgesloten. Daar vinden dan dezelfde werkzaamheden plaats.

Omleidingsroutes en langere reistijd
De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven (en worden omgeleid via de rijkswegen). Weggebruikers van de A7 moeten bij de nachtelijke afsluitingen rekening houden met een langere reistijd.


advertentie