2023-05-01 19:52:03

‘Collage’ - Topkoor uit Dokkum

zondag 18 juni 2023 Plaats: Hermes-Tsjerke Aanvang: 15:00

Collage heeft sinds haar oprichting in 1990 verschillende samenstellingen gehad. Momenteel bestaat Collage uit 15 zangers en zangeressen. De leden zijn deels afkomstig uit Dokkum en verder uit verschillende plaatsen in Friesland.

Lees meer over het ontstaan en de wetenswaardigheden van Collage op de website: www.collagedokkum.nl

Dit concert wordt georganiseerd door de plaatselijke commissie Uitwellingerga van de stichting Alde Fryske Tsjerken.
Entree: € 5,-. kan bij de entree worden betaald (u kunt ook pinnen).

Reserveren is niet nodig, u kunt contant of met pin betalen aan de kassa.

De inzetbaarheid van Vocaal Ensemble 'Collage' is net zo gevarieerd als het repertoire. Collage noemt graag een paar voorbeelden van gelegenheden waaraan medewerking is verleend:

  •  concerten voor een groot aantal culturele commissies
  •  uitvoeringen van harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands
  •  optredens voor serviceorganisaties zoals Lions, Rotary e.a.
  •  medewerking aan personeels- of sponsoravonden
  •  muzikale opluistering van bedrijfsjubilea
  •  combinatieconcerten met andere koren en muziekgroepen

Vocaal Ensemble Collage en dirigent Sjoek Nutma met muziek uit alle windstreken, variatie in muziekstijlen van klassiek, jazz tot pop.

Volgens het woordenboek is een collage ‘een samenvoeging van ongelijksoortige elementen’ en dat geldt zeker voor de leden en de muziekstijlen van het Dokkumer Vocaal Ensemble Collage. Met een grote variatie in repertoire en muziekstijlen doet de groep haar naam eer aan. Muzikaliteit, creativiteit en een aantrekkelijk enthousiasme hebben Collage de afgelopen bijna 30 jaar geliefd gemaakt in Friesland en ver daar buiten.

Onder de inspirerende leiding van dirigent Sjoek Nutma brengen de 15 vocalisten een verrassend concert met popsongs, jazz en ook klassieke muziek. Sjoek Nutma studeerde in 1990 af aan het conservatorium van Amsterdam met hoofdvakken trombone en koor- en orkestdirectie. In de afgelopen 40 jaar stond hij als dirigent onder meer voor Euphonia te Wijnjewoude en het Dokkumer gospelkoor Joy For People. Sinds 2022 is hij vaste dirigent van Vocaal Ensemble Collage.

In het concertprogramma van 18 juni zijn o.a. opgenomen: ‘Sing Gently’ van Whitacre, ‘Faith’ van Stevie Wonder, ‘Tears in Heaven’, ‘Baba Yetu’


Geplaatst door: Hermes-Tsjerke

advertentie