2021-11-07 16:32:56
zondag 7 november 2021

Veel vuurwerk, maar opnieuw een puntendeling voor TOP’63

TOP’63 moest het zaterdagmiddag (6-11) op het eigen Sportpark De Bou opnemen tegen Creil-Bant uit de Noordoostpolder, een taaie tegenstander. Het meeste gevaar bij Creil-Bant kwam vanaf de rechterflank. Het duurde lang voordat TOP daar grip op kreeg. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong. Op dat moment was dat verdiend, maar TOP knokte zich terug en vlak voor rust betaalde dat zich uit in de gelijkmaker. Lars Bos tekende voor de 1-1.

In de tweede helft kwam Creil-Bant opnieuw op voorsprong na een curieus doelpunt. Een vrije trap werd vanaf de middellijn fraai over alles en iedereen in de goal geschoten, maar bij TOP waren ze ervan overtuigd dat de vrije trap niet direct mocht worden genomen. De scheidsrechter stak immers zijn arm omhoog. Daar wilde de leidsman niets van weten en zo stond TOP weer op achterstand.

Maar de Top en Twelsters rechtten opnieuw de rug en aangemoedigd door vuurwerk vanuit het publiek, zorgde de thuisploeg zelf ook voor vuurwerk. Het doel van Creil-Bant veranderde bij tijd en wijle in een schiettent en uiteindelijk was het Arjen van Brug die fraai voor de 2-2 zorgde. Met nog een kwartier op de klok kon het alle kanten nog op, maar doelpunten vielen er niet meer en dus moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

(Foto: Focco van Brug)

Geplaatst door: vv TOP'63