2022-01-17 20:15:54
maandag 17 januari 2022

Doarpsbelang Top en Twel zet vraagtekens bij nieuw fietspad langs het Rasterhoffpark

Een nieuw fietspad naar Sneek via het Rasterhoffpark zien veel inwoners van Oppenhuizen en Uitwellingerga niet zitten. Doarpsbelang Top en Twel kreeg al vele signalen van ongeruste inwoners die dat een onveilig idee vinden. 

Gemeente Súdwest-Fryslân wil het fietspad, dat nu langs de Lorentzstraat loopt, omleggen, zodat fietsers niet meer de lastige oversteek over de drukke rotonde N7 Sneek Oost/Afslag 22 hoeven te maken. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar maatregelen om het verkeer op deze rotonde vlotter te laten doorstromen.

Het nieuwe fietspad zou dan moeten komen aan de andere kant van de snelweg A7 langs het Rasterhoffpark en het Van der Valk-hotel. Veel inwoners vinden het geen fijn idee om straks langs het park en de grote parkeerplaats van het hotel te moeten fietsen, omdat dit blijkbaar veiliger is dan een drukke weg oversteken. Met name in het donker is het een stille, onveilige route voor fietsers, buiten de bebouwing met weinig tot geen ander verkeer.

Commissievergadering DSO
De FNP en enkele andere partijen hebben gevraagd de gemeenteraad te informeren over het verkeersonderzoek N7 Sneek Oost/Afslag 22. Dit onderzoek wordt dinsdag 18 januari door de raadscommissie DSO behandeld. Doarpsbelang Top en Twel gaat inspreken om de situatie voor de fietsers onder de aandacht te brengen.

De commissievergadering DSO is dinsdagavond te volgen via de volgende link:
Vergadering kommisje Doarp, Stêd en Omkriten 18-01-2022

 


advertentie