2022-01-20 13:17:24
donderdag 20 januari 2022

Digitaal wooncafé Súdwest-Fryslân

Op 25 januari om 19.30 uur organiseert PvdA Súdwest-Fryslân het Wooncafé Súdwest-Fryslân. Tijdens deze boeiende, digitale bijeenkomst kan iedereen die vragen heeft, nieuwsgierig is of betrokken is bij de woonbehoefte of het woontekort van eigen dorp of stad deelnemen aan een avond vol boeiende sprekers.

Uit enkele dorpen komen sprekers aan het woord die zelf al een coöperatie hebben opgericht. Daarnaast vertelt Theo Andrea van Doarpswurk welke vormen van 'heft in eigen hand nemen' er al zijn. 

Wethouder Hein de Haan van gemeente Leeuwarden, belast met portefeuille Wonen en lid van Taskforce Wonen, zal in een vraaggesprek uitleg geven hoe de taskforce te werk gaat en hoe dorpen hier input op kunnen leveren. Aan het einde is er nog tijd om met elkaar het gesprek aan te gaan en contactgegevens uit te wisselen.

Ook Doarpsbelang Top en Twel zal aanhaken bij het digitale Wooncafé, vertelt bestuurslid Pier Visser. "Maar iedereen die belangstellend is, kan meedoen met deze avond". Volgens Pier is deze avond bedoeld om mensen aan het denken te zetten wat ze zelf kunnen kunnen doen aan de woonbehoefte in eigen dorp of stad. Hopelijk moedigt het mensen aan om zelf met initiatieven te komen. "Het kan wel eens een inspirerende avond worden", besluit Pier.

Aanmelden voor het digitale Wooncafé kan via de Facebook-link: https://www.facebook.com/events/329395849188457 


advertentie