2022-04-10 19:10:44
zondag 10 april 2022

'Vivere e Viveri' op de Doedepôle!

Culinair zit het wel goed bij de bewoners van de Doedepôle (Lytse Sudein / Brêgefinne). Voor de tweede keer had de buurtvereniging een Running Dinner georganiseerd, en wederom met succes.

Afgelopen vrijdagavond werd omgedoopt in een Italiaanse Avond, waarbij buurtgenoten uitgebreid bij elkaar konden dineren en genieten van culinaire hoogstandjes uit de Italiaanse keuken, misschien wel de populairste keuken ter wereld. Het Viva Italia-menu, waar de Romeinen ten tijde van hun overheersing van achterover zouden slaan, bestond met een voor-, hoofd- en nagerecht uit drie gangen. Uiteraard ontbrak daarbij het glaasje Italiaanse wijn ook niet. 

Of de muziek van Andrea Bocelli en Luciano Pavaroti ook daadwerkelijk in de woon- en eetkamers uit de luidsprekers galmde, is niet bekend. Wel dat de avond werd afgesloten met of een kop koffie of voor de fijnproevers een slokje Limoncello bij Sieger en Trees in Café De Buorren. 'Vivere e Viveri' oftewel 'Leven en Eten': Dat is aan de Doedepôle wel toevertrouwd!