2022-06-05 16:04:44
zondag 5 juni 2022

TOP’63 handhaaft zich op valreep in de 4e klasse A

Eind goed, al goed voor TOP’63 in de 4e klasse A. Op basis van het doelsaldo hebben de Top en Twelsters zich ervan verzekerd dat ze ook volgend seizoen weer in de 4e klasse uitkomen. Daar was een Hitchcock-scenario voor nodig tegen kampioen Sc Bolsward, want wat waren die laatste minuten onvoorstelbaar spannend voor alles en iedereen die de voetbalvereniging uit Oppenhuizen/Uitwellingerga goed gezind is.

De handdoek leek al in de ring gegooid na een uur spelen. TOP'63 stond met 3-0 achter en de enig overgebleven concurrent De Wâlde had al snel een 1-5 voorsprong te pakken tegen Foarút. Bij deze tussenstand zou TOP’63 gedoemd zijn tot de nacompetitie. En het werd nog erger toen Bolsward de vierde treffer maakte 20 minuten voor tijd.

Maar gelukkig werd alles in de allerlaatste competitieminuten anders. Voor TOP’63 brachten Jesse Koops en Floris Reitsma de stand terug naar 4-2. Daarbij kroop TOP’63 ook een paar keer door het oog van de naald, want Sc Bolsward miste nog enkele grote kansen. Foarút-De Wâlde eindigde in 3-6. Genoeg voor TOP’63! Op doelsaldo hield het één doelpunt over voor de 11e en dus veilige plek al ging dat zaterdagmiddag in Bolsward langs het randje van de afgrond. 

Daar waar enkele luttele meters verderop Sc Bolsward het kampioensfeestje vierde, gingen ook bij TOP’63 de handen in de lucht! Niet alleen van blijdschap, maar vooral ook van opluchting.

Het seizoen is nu voorbij en op de goede afloop werd nog geproost in de kantine. Daarbij werd elftalleider Jan Huisman in het zonnetje gezet. Jan is vanwege zijn staat van dienst benoemd tot Lid van Verdienste bij TOP'63. Klik hier voor het bericht.


Hieronder nog foto's van de bevrijdende tweede treffer van TOP'63
(Foto's: Focco van Brug)


Geplaatst door: vv TOP'63

advertentie