2022-06-23 17:05:32
donderdag 16 september 2021

OVTT: EFKO Beton

Vandaag mochten wij een kijkje nemen bij Efko beton aan de Brêgefinne in Uitwellingerga. Hier zijn ze bezig met complete metamorfose, met als hoogtepunt het nieuwe kantoor aan het Prinses Margriet kanaal. In het voorjaar volgt een officiële opening van het nieuwe bedrijfspand. Ze hopen dan ook nieuwe panelen om de bestaande loodsen te hebben en overal hun huisstijl van grijs en oranje te hebben doorgevoerd.

Ongeveer een jaar geleden is Efko beton gestart met het verduurzamen van hun bedrijf. Als eerste hebben ze een nieuwe volautomatische betonmenger in gebruik genomen. Naast het nieuwe kantoorpand is er een nieuwe loods geplaatst en heeft de Silo een opknapbeurt gehad. Er zijn zonnepanelen op de reeds bestaande loodsen geplaatst. Het bedrijf is van doel om de volledige productielocatie energieneutraal te kunnen laten draaien.

In de productie wordt er gewoon doorgewerkt. Het bedrijf  levert diverse standaard betonproducten voor de grond-, weg- en waterbouw. Maar ook bijzondere maatwerkproducten voor overheid, bouw en architectuur. Zo zijn ze momenteel bezig met bijzondere viaduct panelen, voor een viaduct over de A16 bij Rotterdam. Hiervoor mogen ze zo’n 200 stuks leveren van 2,5m bij 2m en wordt er straks ook nog panelen van 7,5m bij 2.5m voor dit project geleverd. 

Meer informatie over deze ondernemers uit T&T? www.efkobeton.nl


advertentie