2022-07-06 20:43:53
vrijdag 10 december 2021

OVTT: Bakkerij Tjalsma

Al sinds 1902 bestaat de bakkerij aan de Noardein 22 in Top & Twel. Uw specialist in brood, koek en banket. De bakkerij is achtereenvolgens nog in handen geweest van o.a. Tjeerd Wagenaar (zie oude foto), van van der Kooi uit Molkwerum en de heer Sietze Leenstra.

In oktober 1957 heeft de heer Tjalsma senior en zijn vrouw de bakkerij overgenomen van de familie Leenstra. Zoon Durk is in 1977 begonnen te werken in de bakkerij en heeft samen met zijn vader tot 1997 hier gebakken. In januari van datzelfde jaar heeft Durk de zaak volledig overgenomen en ging hij s ’morgens naar bakkerij Zouthout in Sneek. Durk nam vandaar dan de verse bakkerswaar mee naar Oppenhuizen. Sinds 2004 haalt Durk zijn verschillende producten uit Heeg bij bakkerij Ypma.

Naast de verkoop in de winkel bezorgt Durk op verzoek ook aan de deur op dinsdag-, donderdag-, vrijdagmiddag en of zaterdagochtend in onze beide dorpen en Boornzwaag. En u kunt gewoon met pin betalen. Dit alles maakt het een unieke service, zeker in deze tijd!

U kunt ter gelegenheid van een verjaardag of jubileum ook een feestelijk ontbijt thuis te laten bezorgen, absoluut de moeite waard om zo iemand een keer te verrassen.

Voor de Kerstdagen is er weer vers gebak en zijn er de inmiddels befaamde kerstbroden, kerstkransen en overige kransjes in diverse maten en niet te vergeten de overheerlijke suikerbofferds. Met oud en nieuw zijn er ook weer verse oliebollen appelflappen, appelbeignets en appelbollen.  
 
Verder bent u uiteraard elke dag van harte welkom voor verse bakkerswaar in de prachtige authentieke bakkerij winkel op de Noardein.


advertentie