2022-08-11 17:11:15
donderdag 11 augustus 2022

Opnieuw een record voor fierljepster Hanneke Westert

Hanneke Westert heeft gisteravond op de fierljepschansen van IJlst de eerste plaats behaald bij de meisjes. Zij sprong in haar laatste finalesprong 15.87 meter. De wedstrijd was de afsluiting van de 'Gouden Rige' waarin Hanneke bij de meisjes met 38 punten de meeste binnenhaalde. 

De 'Gouden Rige' van de Fryslân Cup zijn zes bijzondere wedstrijden in Winsum, Buitenpost, Grijpskerk, Burgum, It Heidenskip en IJlst. Met elk Gouden Rige-duel konden ljeppers punten verdienen voor het eindklassement. De winnaar kreeg zes punten, de nummer twee vier, de nummer drie, en de nummers vier en vijf krijgen twee en één punt. De zesde en laatste ronde gelden dubbele punten.

Hanneke verbrak daarbij haar eigen Nederlands klassementsrecord voor meisjes. Dat stond op 106.08 meter (optelsom van de zeven beste wedstrijden). Ze moest verder springen dan 14.82 meter.  Met een sprong van 15.02 in de voorronde bracht zij het nieuwe record op 106.28 meter.

Er ontbreekt nog één titel op het palmares van Hanneke en dat is Fries kampioene. In haar laatste seizoen bij de meisjes is er nog één kans en dat is bij het Fries Kampioenschap in Winsum op zaterdag 20 augustus.


advertentie