2022-10-08 07:18:38
zaterdag 8 oktober 2022

Nyck de Vries heeft zijn felbegeerde plek in Formule 1

Nyck de Vries uit Uitwellingerga komt volgend seizoen definitief uit in de Formule 1. De Vries heeft zaterdag een contract getekend bij AlphaTauri waar hij de opvolger wordt van Pierre Gasly, die naar Alpine vertrekt. De Vries is na Max Verstappen de tweede Nederlander die volgend seizoen in de koningsklasse van de autosport rijdt.

"Ik kijk er ontzettend naar uit om volgend jaar voor AlphaTauri te racen", aldus De Vries, die bij AlphaTauri de teamgenoot wordt van de Japanner Yuki Tsunoda. De 27-jarige Fries maakte vorige maand tijdens de Grand Prix van Italië zijn debuut in de Formule 1. Op Monza verving hij de zieke Williams-coureur Alexander Albon. In zijn eerste Grand Prix eindigde hij als negende en scoorde hij direct punten voor het WK-klassement.

Het lag lang in de lijn der verwachting dat De Vries een stoeltje in de Formule 1 zou krijgen. De Vries werd in 2019 kampioen in de Formule 2 en was twee jaar later de beste in de Formule E. Sinds 2021 was hij reservecoureur bij Mercedes. Met de komst van De Vries staan er voor het eerst sinds 2006 twee Nederlanders onder contract bij een Formule 1-team. Zestien jaar geleden waren dat Robert Doornbos en Christijan Albers.

Bron: Nu.nl


advertentie