2022-11-12 21:07:04
zondag 13 november 2022

Duurzaam dorpsplan voor onze dorpen (Top en Twel) : Doe mee!

Dorpsbelang Top & Twel, Top & Twel Duurzaam en de Energiecoöperatie Top & Twel hebben de handen ineen geslagen.

Waarom?
Omdat er in ons dorp veel te doen is. En er veel mogelijk is. Wat dan? Dat willen we samen met jou uitzoeken. Wat vind jij belangrijk? Dat willen we in een duurzaam dorpsplan bij elkaar brengen.

Hoe willen we te werk gaan? Onder de professionele begeleiding van Doarpswurk (provinciale organisatie) gaan we de komende maanden ophalen wat er leeft in Top en Twel en wat wij, de inwoners belangrijk vinden.

Waar kun je dan aan denken? Een pluktuin, samen van het gas af, anders wonen en nog veel meer.

Dit alles willen we vastleggen in een duurzaam dorpsplan. Een dorpsplan dat door de inwoners zelf bedacht en gemaakt is en waarin we met elkaar bepalen wat we samen oppakken.

Het duurzame dorpsplan willen we klaar hebben in het voorjaar van 2023, want daarna willen we natuurlijk met de inwoners de plannen uit gaan voeren. De komende wintermaanden gaan we dus aan de slag.

Daarom zoeken we nu ook al mensen die mee willen doen met dit initiatief. Heb jij affiniteit met onze dorpen, met duurzaamheid en vind je het leuk om samen iets te organiseren, met professionele begeleiding? Dan zoeken we jou!

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten? Wil je nu al meedoen? Dat kan! Er is een informatie-bijeenkomst op woensdag 30 november in it Harspit. ‘s avonds om half 8. 

Heb je daarvoor nog vragen, dan kun je terecht bij: Annet Schukken en Luuk Westert (van Dorpsbelang), bij Hans Dijkstra (T&T Duurzaam) en bij Corrie Dam (Energiecoöperatie). Wij zijn ook te vinden op Topentwelonline.

We zien jullie allemaal graag op woensdag 30 november in it Harspit. Het is wel handig om te melden dat je gaat komen. Dat kan bij 1 van de 4 bovengenoemden.

Annet Schukken en/of Luuk Westert: doarpsbelangtopentwel@outlook.com
Hans Dijkstra: hansdijkstra@home.nl
Corrie Dam: info@energiecooperatietopentwel.nl

 


advertentie