2022-11-20 08:33:15
zondag 13 november 2022

Een heel zuur resultaat voor TOP’63 op bezoek bij Sc Franeker

Op bezoek bij SC Franeker, dat een nette derde plek hanteert in de ranglijst, werd zaterdag 12 november om 15:00 op de kunstgrasmat afgetrapt. Het najaarszonnetje zorgde voor de perfecte voetbal omstandigheden en de wedstrijd ging gelijk los. Waar SC Franeker op hoog tempo het gat in de defensie probeerde te vinden, hield TOP’63 gedisciplineerd de ruimtes klein.

Het offensieve spel van de thuisploeg zorgde voor ruimte achter hun defensie, waar TOP’63 slim gebruik van maakte. Door een onderbroken actie kwam de bal na al 8 minuten op een mooie plek te liggen voor een vrije trap. Jesse Koops was de aangewezen man voor deze trap vanaf rechts, en krulde op een ‘Messiaanse’ manier de bal in de rechterbovenhoek.

De 0-1 voorsprong mocht helaas niet lang aanhouden. De thuisploeg wist 10 minuten na het eerste doelpunt via een voorzet vanaf rechts de bal in het net te leggen en tekende voor de 1-1. Niet veel later kreeg SC Franeker nog een flinke kans die ze door een verkeerde keuze niet wisten te benutten. Ondertussen bleef TOP’63 gevaarlijk door scherpe steekballen en bij vlagen mooi voetbal waar de thuisploeg duidelijk moeite mee had. Na enkele eerder mislukte pogingen met vrije trappen en corners kreeg TOP’63 de bal na 30 minuten wél gevaarlijk in het 16 metergebied. Een mooie vrije trap, genomen door Jesse Koops, viel bij de tweede paal op het hoofd van Cas Douwsma die hem tegendraads langs de keeper wist te koppen. Na opnieuw op voorsprong te komen ging de bal veelal dreigend heen en weer, maar zonder gigantische kansen kansen te creëren. Wel werd  Arjen van Brug uit een gevaarlijke counter rond de 16 meter ondersteboven getackeld en besloot de scheidsrechter de bal aan de zijkant van het veld neer te leggen. Dit was een start van een serie aan dubieuze beslissingen van de arbiter. Kort hierna gingen beiden partijen de kleedkamer in voor de rust.

Zo zonnig als het de eerste helft begon, zo mistig was het aan de start van de tweede helft. SC Franeker wist na een verrassende eerste helft dat het op zoek moest naar de gelijkmaker en beide ploegen trokken gelijk fel ten strijde. TOP’63 kwam nu toch iets meer onder druk te staan door de thuisploeg en wist zich er moeilijk onderuit te voetballen. In deze fase wist SC Franeker zich via de zijkant door de defensie heen te voetballen en kreeg daarmee in de 58e minuut de 2-2 in het net te leggen.

Na twee keer de voorsprong weggegeven te hebben wist TOP’63 de druk van de tegenpartij om te draaien en hierdoor leken er weer kansen te ontstaan bij het doel van SC Franeker. Na 10 minuten goed druk te zetten op de tegenstander wist een speler in de achterhoede van SC Franeker het even niet meer, en de bal belandde door een ongelukkige terugspeelbal in eigen doel. TOP’63 had met 2-3 weer de leiding in handen.

Tijd en rust voor mooi voetbal was er aan beide kanten niet meer, en de pogingen van SC Franeker om de gelijkmaker te zoeken werd gedisciplineerd verdedigd door TOP’63. De onrust in de wedstrijd nam toe en door een scheidsrechter die de regie van de wedstrijd al een tijdje kwijt was werd het steeds hectischer. Tot de 88e minuut wist TOP’63 met man en macht de bal uit de buurt van het doel te houden, maar toch wist een invaller aan de kant van SC Franeker na een voorzet de bal in het doel te koppen. Wéér moest TOP’63 de verdiende leiding uit handen geven. De wedstrijd stevende af op een puntendeling maar tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg een corner in de 90e minuut, waar de bal uit de kluts in de voeten van een andere invaller belandde. Door gelijk uit te halen wist hij de bal in de korte hoek langs de keeper te schieten, en daarmee de 3 punten binnen te slepen. Tijd voor een tegenactie was er nauwelijks, en ten slotte besloot de scheidsrechter midden in de laatste kans voor TOP’63 op de fluit te blazen.

Een zeer teleurstellende pot voor de ploeg uit Oppenhuizen dus, maar het biedt perspectief voor komende wedstrijden. Morgen mag TOP’63 het thuis weer proberen tegen Sleat wordt er om 14:30 afgetrapt op sportpark De Bou in Oppenhuizen. Graag tot dan!