2022-11-27 17:15:13
zondag 27 november 2022

Doe mee met het duurzaam dorpsplan voor Top en Twel!

Woensdag 30 november is er een informatieavond over de start van het duurzaam dorpsplan voor Oppenhuizen en Uitwellingerga. Op deze avond kun je aangeven wat jij belangrijk vindt voor Top en Twel, bijvoorbeeld een gezamenlijke pluktuin, samen van het gas af, anders wonen en nog veel meer.

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door Dorpsbelang, Top&Twel Duurzaam en de EnergieCoöperatie Top en Twel (ECTT). Zij hebben de handen ineen geslagen en krijgen daarbij hulp van Doarpswurk. De komende maanden gaan zij ophalen wat er leeft in Top en Twel en wat wij als inwoners belangrijk vinden.

Duurzaam dorpsplan
Dit wordt vervolgens vastgelegd in een duurzaam dorpsplan. Een plan dat door ons dorpsgenoten zelf bedacht en gemaakt is en waarin we met elkaar bepalen wat we samen oppakken. Het is de bedoeling dat het duurzame dorpsplan klaar is in het voorjaar van 2023 en dat we dan samen aan de slag gaan om de plannen uit te voeren. 

Wil je meedoen?
Wij zijn ook al op zoek naar mensen die mee willen doen met dit initiatief. Heb jij affiniteit met onze dorpen, met duurzaamheid en vind je het leuk om samen iets te organiseren met professionele begeleiding? Dan zoeken we jou!

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer weten of wil je meedoen? Kom dan woensdag 30 november in it Harspit. De informatieavond begint om 19.30 uur.

Vragen?
Heb je nog vragen, dan kun je terecht bij: 


advertentie