2022-12-02 12:53:37
vrijdag 2 december 2022

JO19 speelt gelijk tegen Makkum

Afgelopen woensdag stond de inhaalwedstrijd tegen de JO19 van Makkum op het programma. Een wedstrijd waarbij je vroeger altijd de gedachte had tegen Ajax te spelen was nu voor ons een uiteindelijk gelijkopgaande wedstrijd met een 1-1 als resultaat.

Top startte goed aan de wedstrijd en wist Makkum op eigen helft al goed onder druk te zetten, waardoor er in de omschakeling kansen gecreëerd konden worden. Zo leidde dit ook tot een corner die in twee instanties bij Ypke Veldhuis voor het intikken lag, maar hij wist de bal de verkeerde kant op te spelen. Makkum werd gevaarlijk uit corners en vrije trappen, waar ze met hun lengte een voordeel hadden. Zo stonden ze met 3 man vrij voor de goal maar wisten de bal niet richting het doel te krijgen.

Top had gedurende de wedstrijd de rust aan de bal en ook het betere veldspel en dit leidde dan ook tot een 1-0 voorsprong. Na een ingooi op rechts kwam de bal via Yme Brouwer bij Rudy Meinema terecht en die wist met zijn chocoladebeen de keeper te passeren. Een voorsprong die goed uitkwam. Vervolgens werd de voorsprong goed verdedigd en kon de scheidsrechter in opleiding, dat kon je merken, fluiten voor de rust.

Dit keer geen boze speech van coach Anne, maar juist lof voor het veldspel met enkele verbeterpunten. Dit veldspel werd doorgezet en via de linkerkant zijn we met Olav, Rudy en Douwe dreigend voor de goal gekomen. Makkum moest het vooral hebben van de lange bal over de verdediging, dit leidde wel tot een 1-op-1 kans voor Makkum die invalkeeper Eize-Douwe buiten de zestien meter wist te stoppen met de handen. Scheidsrechter in opleiding gaf hier een vrije trap voor, het muurtje werd opgesteld, de vrije trap werd genomen en de bal belandde laag in de korte hoek. 1-1. Deze klap kwam wel even aan en gaf Makkum het vertrouwen dat er meer in ging zitten. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd ging het voornamelijk gelijk op, maar in de laatste 5 minuten werd Makkum wel erg gevaarlijk en mocht Top met geluk spreken dat de bal niet nogmaals in het netje viel.

Uiteindelijk een terecht 1-1 gelijkspel waar beide teams na afloop tevreden over waren. Wij mochten het in de eerste 80 minuten beter afmaken, de tegenstander in de laatste 10 minuten. Nu snel gereed maken voor de wedstrijd van zaterdag tegen de samenwerkende jeugdorganisatie Oudega/Hommerts/Heeg.