2022-12-07 19:27:06
vrijdag 2 december 2022

OVTT: Praktijk Swanenberg

We zijn deze week bij Praktijk Swanenberg. Patricia Swanenberg woont sinds twee jaar in Oppenhuizen en heeft aan huis een praktijk voor oa Craniosacraal therapie. Patricia vertelt enthousiast over wat deze therapie precies in houdt. Het is een zachte manuele behandelmethode die zowel lichamelijk en/of emotionele klachten kan behandelen.

Bindweefsel heeft onder andere de eigenschap om gebeurtenissen is ons leven op te slaan. Het bindweefsel bevindt zich overal in ons lichaam, van de kruin tot onze grote teen en alles daartussen. Het is een prachtig netwerk dat overal omheen ligt en alles met elkaar verbindt. Soms, als het trauma te groot is of je bent niet in de gelegenheid het aan te gaan, dan kan dit trauma zich vastzetten. Lichamelijke en/of emotionele klachten kunnen dan ontstaan. Patricia heeft het het vermogen om naar het lichaam te luisteren en je te ondersteunen in je natuurlijke proces.

Patricia werkt ook met familieopstellingen. Je kunt het met een groep mensen doen, maar ook alleen is een mogelijkheid. Familie opstellingen geeft inzicht en helderheid op een vraag in je leven of een probleem waar je steeds tegenaan loopt. Maar ook hoe het komt dat je reageert zoals je reageert! Het kan je inzicht geven wat de achterliggende reden kan zijn waarom je doet zoals je doet. Waarom je zo moe bent en alsmaar niet lekker in je vel zit. Dat je hard werkt en niet gedaan krijgt wat je zo graag zou willen.

And last but not least, geeft Patricia ook yoga lessen. Vini Yoga, zwangerschapsyoga en Yin yoga.. Deze lessen geeft ze in een mooie locatie in Oudehaske en Joure. Is Yoga niet iets voor zweverige mensen? Nee juist helemaal niet.. Het heeft te maken met inspanning en ontspanning, goed ademhalen en het reguleren van stress. Je krijgt niet alleen beter contact met je lichaam, ook zul je merken dat je mentaal sterker wordt. Een les bestaat uit het losmaken van het lichaam, beoefenen van houdingen,ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanning.

Wil je meer weten over de yoga of de cranio? Of naar de nieuwe data van de Yoga en familieopstellingen? Kijk dan even op haar website: https://patriciaswanenberg.nl/


advertentie