2022-12-21 19:14:29
woensdag 21 december 2022

Verkeersmaatregelen voor overbelaste oude rijksweg 43

Vanaf vrijdag geldt er een inhaalverbod op de oude rijksweg 43 tussen Joure en Sneek. Deze weg loopt parallel aan de snelweg A7 en sinds de problemen vanaf vorige week met het aquaduct bij Uitwellingerga raakt deze weg overbelast door het vele wegverkeer. 

Tussen Sneek en Uitwellingerga zijn meerdere afslagen en dat leidt tot gevaarlijke situaties. In de dorpen Oppenhuizen en Uitwellingerga zijn dan ook grote zorgen over de verkeersveiligheid, zo meldt het dorpsbelang van Top en Twel. Ook het Plaatselijk Belang van Langweer maakt zich zorgen over overstekende fietsers, met name scholieren, ter hoogte van Boornzwaag. Het gaat dan om fietsverkeer dat vanaf de pont komt.

Snelheid van 80 naar 60
Naast het inhaalverbod gaat de maximum snelheid tussen Uitwellingerga en Sneek terug van 80 naar 60 kilometer per uur. Deze besluiten zijn in afstemming met de gemeente, politie en Rijkswaterstaat genomen. De maatregelen worden voortdurend gemonitord en als het nodig is, kunnen nieuwe maatregelen volgen. De afslag Joure West was vandaag weer geheel geopend. Of dit tijdelijk of blijvend is, is niet bekend.


advertentie