2023-01-04 19:50:02
woensdag 4 januari 2023

Minister Harbers komt volgende week zelf naar Uitwellingerga

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat komt volgende week woensdag naar Uitwellingerga voor een bezoek aan het gestremde Prinses Margrietaquaduct in de A7. Het oplossen van het probleem heeft volgens het ministerie hoge politieke prioriteit.

Gezien het feit dat het in Nederland maar zelden voorkomt dat een belangrijke snelweg maandenlang dicht is, wil de minister zich persoonlijk laten informeren over het probleem en de mogelijke oplossingen. Omdat delen van het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal bij Uitwellingerga omhoog komen, heeft Rijkswaterstaat in december 10.000 zandzakken in het aquaduct geplaatst. De A7 tussen Sneek en Joure is daarom in ieder geval een half jaar afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor veel verkeersoverlast in het zuiden van Fryslân.

Transportondernemers en forensen hebben er veel last van. Gedeputeerde Avine Fokkens vindt het daarom een goede zaak dat minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat woensdagochtend zelf naar Uitwellingerga komt om de situatie bij het aquaduct te bekijken. "Het is goed om de minister te laten zien hoe kwetsbaar onze infrastructuur is", zegt Fokkens daarover. "Het is zeer uitzonderlijk dat een minister persoonlijk bij een storing komt kijken. Ik stel dat zeer op prijs."

Fokkens wil de minister ook wijzen op de kwetsbaarheid van de alternatieve routes, zoals de verouderde bruggen over het Prinses Margrietkanaal en de brug bij Spannenburg. De brug over het Prinses Margrietkanaal bij Uitwellingerga wordt aanstaande vrijdag voorzien van nieuw asfalt en is daarom op die dag afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Bron: Omrop Fryslân 


advertentie