2023-01-10 20:35:31
dinsdag 10 januari 2023

Voorzitters Doarpsbelang en OVTT aanwezig bij bezoek minister Harbers

Namens onze dorpen zijn woensdag Theo Verboom (OVTT) en Luuk Westert (Doarpsbelang) aanwezig bij het bezoek van Minister Harbers aan Uitwellingerga. De Minister van Infrastructuur en Waterstaat komt zelf kijken bij het afgesloten A7-Aquaduct tussen Sneek en Joure. De afsluiting van dit stuk A7 zorgt al een maand lang voor grote verkeersproblemen. Niet alleen voor de nabije omgeving, de afsluiting heeft ook verstrekkende gevolgen voor de bereikbaarheid van Noord Nederland.

De beide voorzitters willen aan de minister duidelijk maken welke zorgen er leven in Top en Twel. Die zorgen zijn er over de verkeersveiligheid van de inwoners en de gebruikers van de drukke Nije Dyk langs onze dorpen en daarnaast de slechte staat van de verouderde brug over het Prinses Margrietkanaal. Direct gevolg hiervan is de slechte bereikbaarheid van Oppenhuizen en Uitwellingerga voor ondernemers en hulpdiensten.

Inspraak
Daarnaast willen de Ondernemersvereniging en Doarpsbelang inspraak over de aanpak van de tunnelproblematiek. Volgens voorzitter Luuk Westert is er onder de inwoners veel kennis over de bodemgesteldheid en de gevolgen van bijvoorbeeld grondbemaling. Deze knowhow kan belangrijk zijn bij de oplossing en het herstel van het aquaduct. Veel inwoners hebben de bouw van de tunnel immers nog van dichtbij meegemaakt. Verder zal er aandacht gevraagd worden voor de geluidsoverlast van de A7.


advertentie