2023-02-07 21:10:38
zondag 5 februari 2023

TOP’63 JO14-1 goed uit de startblokken

Na een korte winterstop werd er vanmorgen om 10:00 uur aangetreden tegen LSC 14-1. Met een strak blauwe lucht, helder zonnetje en heerlijke trapdauw op het veld waren al de ingrediënten daar voor een heerlijk potje voetbal. En dat werd het, althans voor de thuisploeg

Het tactisch plan van trainer Ypke klopte en het team stond als een huis. De eerste 20 minuten speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld, LSC wist niet tot kansen te komen en ook voor TOP waren ze zeldzaam. Een optimistisch afstandschot van Jesper werd verkeerd ingeschat door één van de verdedigers en werd daardoor onvoldoende geblokt, keeper op het verkeerde been 1-0. Vrij kort daarop ontstond er meer ruimte en had LSC enkele overtredingen nodig om de soepel lopende aanvallen af te stoppen. Vanuit een knappe hervatting volgt een soepele aanval met de 2-0 door Sido als resultaat.

Dit was ook de ruststand, de grote groep aanwezige toeschouwers konden na een vermakelijke eerste helft de koffie en thee opzoeken.

De tweede helft leek een nieuwe wedstrijd op zich, LSC kwam scherp uit de kleedkamer en creëerde enkele knappe kansen, Rinke had op al deze kansen fenomenale antwoorden klaar. Na een afgeslagen kans van LSC wordt de bal weggepompt, de verdediging bij LSC verwerkt de hoge bal onvoldoende waarna een oplettende Jesper de bal ontfutselt en een lange rush inzet richting goal, de keeper omspeelt en de bal binnenschuift, 3-0.

Hierna volgde een periode status quo. 10 minuten voor tijd creëert Dytmer ruimte op de flank en zet knap hoog voor. En wat Jort vervolgens met die bal deed is niet te beschrijven! Met een prachtige volley weet hij iedereen te verrassen, 4-0! Onder luid applaus werd de goal gevierd. De laatste 10 minuten kwam Rinke nog enkele malen knap reddend in actie en stelde daarmee zijn clean sheet veilig. Eindstand 4-0. Een heerlijke pot waar al onze gladiatoren met enorme trots op terug kunnen kijken!

Geplaatst door: vv TOP'63