2023-02-18 23:09:45
zaterdag 18 februari 2023

Ongelukkige nederlaag voor TOP’63 tegen Creil-Bant

Het is momenteel geen vetpot bij TOP'63, dat voorlaatste staat in de 4e klasse A. Door de smalle selectie en daarbij ook nog eens geplaagd door de vele blessures maakte trainer Arjen Hoekstra (50) zijn 'rentree' bij de geelhemden. Een noodgreep in de hoop het tij te doen keren na 1 punt uit de laatste zeven wedstrijden.

Helaas speelde TOP'63 een ongelukkige wedstrijd tegen Creil-Bant uit de Noordoostpolder. Na een gelijk opgaande eerste deel, kwam TOP op achterstand doordat een hoekschop na een lichte schamp in het doel viel. Tot overmaat van ramp moest Ruud Bergsma vlak voor rust met rood het veld verlaten na een stevige overtreding op de tegenstander.

Met TOP in ondertal was het Creil-Bant dat de wedstrijd naar zich toe trok in de tweede helft en de jacht opende naar een grotere voorsprong. Dat lukte, al was de hulp van de scheidsrechter daarbij welkom. Die vond het namelijk goed dat TOP'63 keeper Jesse Metselaar in een poging de bal te vangen door meerdere spelers van de tegenstander werd belaagd.

Toen de 0-3 viel, was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase werd Arjen Hoekstra gewisseld. Hij kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Dat deed de scheidsrechter nog wel door aanvoerder Eelco Rijkens onnodig met 2x geel van het veld te sturen, waardoor TOP'63 de wedstrijd ook nog eens met negen man eindigde.

Over twee weken treft TOP'63 de directe concurrent in de degradatiestrijd, SVN'69 uit Nijeveen. Een belangrijke wedstrijd dus, wederom op eigen veld, en hopelijk met een fitte selectie.

Geplaatst door: vv TOP'63