2023-03-18 21:15:36
zaterdag 18 maart 2023

T&T dames blijven op kampioenskoers na zege op NOK

Opnieuw boekten de Dames 1 van volleybalvereniging Top & Twel een overwinning. Tegen Dames 1 van NOK werd vrijdagavond in Oudemirdum een 1-3 zege behaald en daarmee zetten de volleybalsters uit Top en Twel een volgende belangrijke stap richting het kampioenschap.

De thuiswedstrijd in It Harspit eerder dit seizoen werd in vijf spannende sets met 3-2  van NOK gewonnen. In Oudemirdum kon het ook nu dus zinderend worden. T&T begon prima en zat in de eerste set lekker in de flow. Helaas zakte het in de tweede set enigszins weg. De pass richting de spelverdeelster liet te wensen over, waardoor er geen mooie aanvallen konden worden opgebouwd. De Top en Twelsters kwamen op achterstand, deden pogingen om bij te komen, maar de marge was te weinig om de tweede set naar zich toe trekken. Deze set ging naar NOK.

Na de 1-1 in sets duurde het even voordat T&T zich kon herpakken. De sfeer werd wat gespannen en over en weer werd er steeds meer geluid gemaakt. Gelukkig werd de focus teruggevonden en kwam er meer rust in de pass. Dit resulteerde in winst in de 3e en 4e set en een 1-3 overwining voor de dames van Top en Twel.

De vier punten gingen dus mee naar Oppenhuizen/Uitwellingerga en daarmee komt het kampioenschap steeds meer in zicht. Komende woensdag wordt de wedstrijd tegen Heecherop DS1 ingehaald. Publiek is heel erg welkom. De wedstrijd begint rond 20.15 uur in MFC It Harspit. Zijn jullie erbij om de Dames 1 aan te moedigen?