2023-04-02 19:27:47
zondag 2 april 2023

Strijdvaardig TOP’63 pakt punt tegen titelkandidaat Sc Franeker

Als de selectie van TOP’63 over haar beste spelers kan beschikken, is er veel mogelijk. Dat bleek ook tegen de nummer twee van de ranglijst Sc Franeker, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op Sportpark De Bou en dus met een punt genoegen moest nemen in hun titelstrijd. TOP’63 toonde zich tevreden met het punt, maar vooral dat het als morele winnaar uit de strijd kwam, een boost voor het verdere vervolg van de competitie en de strijd tegen degradatie

Meteen na de aftrap nam Sc Franeker, zoals verwacht, het initiatief en zette de druk er gelijk vol op bij de thuisploeg. Maar halverwege de eerste helft en pas uit de eerste de beste tegenstoot was het gelijk raak voor TOP’63. Hiddo Wolters was de gelukkige die de bal tegen de touwen van het vijandelijke doel joeg en de Top en Twelsters op een 1-0 voorsprong zette. Vervolgens kreeg TOP’63 meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in nog een aantal kansen voor rust.

Maar meteen in de tweede helft stelde Sc Franeker al orde op zaken. Dat gebeurde wel na een foutje in de TOP-defensie. Maar geknakt door de gelijkmaker was TOP’63 allerminst, dat met veel strijd het voetballend betere Franeker wist te bedwingen. Vooraf was door de technische staf van TOP al aangegeven niet al teveel corners tegen te krijgen, want dat werd de Top en Twelsters eerder dit seizoen tegen Sc Franeker fataal. TOP kreeg er misschien wel 20 tegen, maar overleefde ze allemaal. Daarbij hield ook invaller keeper Melis van der Meer met een aantal cruciale reddingen TOP op de been. Het was uiteindelijk het collectief dat het punt over de eindstreep trok.

Dit geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen TONEGO komende zaterdag, dat net als TOP’63 in de gevarenzone staat. Een sleutelduel dus in Luttelgeest. Zien wij jullie daar? Vandaag was ook de twaalfde man van grote waarde, dus kom naar de Noordoostpolder om TOP’63 te steunen!

Geplaatst door: vv TOP'63