2023-04-03 20:04:59
maandag 3 april 2023

Cursus Klein Vaarbewijs 1 in Oppenhuizen

Voor degenen die het Klein Vaarbewijs 1 willen halen, is er nu de unieke kans om de cursus in eigen dorp te volgen. Binnenkort zijn een aantal dorpsbewoners van plan om te starten met een cursus Klein Vaarbewijs 1. Maar er kan pas worden begonnen bij voldoende deelname. Daarom bieden we iedereen die belangstelling heeft de gelegenheid om zich aan te melden.

En met het watersportseizoen voor de deur kan het moment om aan de cursus mee te doen eigenlijk niet beter.

Waarom?
Een Vaarbewijs is verplicht voor het varen van een schip dat langer is dan 15 meter of een schip dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur.

Het vaarbewijs is gelijk ook een ICC (International Certificateof Competence). In diverse landen is het wenselijk of verplicht om zo’n document te hebben wanneer je daar wilt varen.

Wie en hoe?
De cursus wordt gegeven door een vakbekwame docent. Er zal aandacht zijn voor onderwerpen die gewoon geleerd moeten worden, maar ook onderdelen die meer inzicht vereisen worden behandeld. Deze praktische vaardigheden zullen uitgebreid geoefend worden gedurende de lesavonden. 

Examens voor het vaarbewijs zijn landelijk en worden door het CBR afgenomen. Voor informatie over de examendata, prijs, plaats en inschrijving kan je de site van CBR raadplegen.

Wat, waar en hoeveel?
De cursus bestaat uit vier (of vijf) avonden en we willen al starten op woensdag avond 12 april. Daarna ook op 19, 26 april en 10 mei 17 mei. De locatie is MFC It Harspit in Oppenhuizen. De cursus Klein Vaarbewijs 1 kost in € 150,00 * per persoon voor 4 of 5 avonden. 

* Cursusboek Leidraad voor het Vaarbewijs niet inbegrepen. Er kan een kleine bijdrage bijkomen voor de locatie, koffie/thee.

Interesse?
Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op met Johan Mulder (06-20322910) of stuur een mailtje naar: johan.mulder@kpnmail.nl.


advertentie