2023-04-29 21:07:28
zaterdag 29 april 2023

TOP’63 vergeet zichzelf te belonen tegen Tollebeek

In een aantrekkelijk voetbalduel op sportpark De Bou dat eindigde in 3-3 hielden TOP’63 en Tollebeek slechts een punt over en daar waren beide teams duidelijk niet tevreden mee. TOP’63 had lange tijd de overhand en Tollebeek verzuimde in de slotfase toe te slaan. Het gelijkspel betekende dat TOP’63 op de laatste plaats blijft staan en voor Tollebeek duur puntverlies in de strijd om de periodetitel.

Een matig Tollebeek was overigens geen schim van het team dat eerder dit seizoen TOP’63 in de polder volledig overklaste met een 9-1 winst. TOP was deze keer tot ver in de tweede helft zelfs de betere partij, maar in de slotfase vloeiden de krachten weg bij de Top en Twelsters en bleek een gelijkspel uiteindelijk het maximaal haalbare.

De eerste helft was misschien wel de beste van dit seizoen voor TOP’63. Tollebeek, de nummer vier van de ranglijst, kreeg maar geen vat op de Top en Twelsters en voorwaartsen de vliegensvlugge Wieger Baarda en de onverzettelijke Hiddo Wolters waren voortdurend een plaag voor de polderdefensie. Maar het was na een halfuur spelen een andere uitblinker, Jesse Koops, die met een afstandsschot, waar de keeper van Tollebeek onvoldoende antwoord op had, de 1-0 voorsprong voor TOP’63 op het scorebord zette. TOP’63 kreeg vervolgens nog de nodige kansen en dat werd meteen in de tweede helft beloond met de 2-0 van Hiddo Wolters. Helaas voor TOP’63 kwam Tollebeek daarna te snel terug tot 2-1 en middels een strafschop zelfs tot een gelijke stand van 2-2.

Toch wist TOP’63 weer op voorsprong te komen. Een matig genomen hoekschop van Jesse Koops werd door Tollebeek zelf gepromoveerd tot doelpunt. Maar ook deze 3-2 voorsprong konden de Top en Twelsters niet vasthouden. Tollebeek kwam in de slotfase nog terug tot 3-3, maar verder liet TOP’63 het gelukkig niet komen.

Met opnieuw een punt is er nog van alles mogelijk in de strijd tegen degradatie. Het is razendspannend onderin in de 4e klasse A, waar de verschillen miniem zijn en het prima vertoonde spel van vanmiddag van een strijdbaar TOP’63 biedt houvast tot een hoopvol einde. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan!

Geplaatst door: vv TOP'63