2023-05-15 18:33:14
maandag 15 mei 2023

Praten over de toekomst van de kerk

Naast de grote Dorpsenquête van Doarpsbelang Top en Twel, de Energiecoöperatie Top en Twel (ECTT) en de werkgroep Top en Twel Duurzaam heeft ook de Protestantse Gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga van de Johannestsjerke in maart een vragenlijst rondgestuurd over de toekomst van de kerkelijke gemeente in onze dorpen.

De kerk speelt bij kerkelijken en niet-kerkelijken en bij jong en oud een rol in het dorpsleven, met name bij het ‘omzien naar elkaar’. Hoe zien we die rol in de toekomst en wat is de waarde van de aanwezigheid van de kerk in onze dorpen.

Een behoorlijk aantal mensen heeft de moeite genomen deze vragenlijst te beantwoorden en het betrokken team heeft inmiddels de voorlopige uitkomsten van de vragenlijst op een rijtje gezet. Op dinsdag 16 mei worden deze resultaten besproken in een gemeenteavond.

Ieders mening over de toekomst van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga is belangrijk. De Kerkelijke Gemeente doet een speciale oproep aan de jongeren en 50- groep. "We willen jullie graag betrekken bij het maken van plannen voor de toekomst van de kerk!  Kom dus op dinsdag 16 mei naar ’t Lokaal en praat mee!" Aanvang 19.30 uur.


advertentie