2023-06-01 19:18:22
donderdag 1 juni 2023

Alpe d'HuZes: Janny naar de TOP!

De Alpe d’Huez: Een berg met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%. Het steilste stuk, meteen in het begin, is zelfs 11%. Hoeveel kilometers men in Nederland ook fietst, dit valt in ons vlakke land moeilijk te trainen. Daarom ging Janny Brouwer tijdens haar trainingsvoorbereiding al eens naar de Ardennen. Maar is het ook genoeg geweest?

Vannacht om 04.35 begon voor Janny de Alpe d’HuZes. Na 1 uur en 34 minuten stond ze boven. Na deze klim belde ze eerst even naar huis, om haar jarige heit te feliciteren. Dan begint de volgende uitdaging, de 21 haarspeldbochten naar beneden waarbij de knijpkracht in de handen danig op de proef wordt gesteld. Over de tweede beklimming deed ze precies 2 uren. De 3de beklimming was om 12:56 een feit.

Daarna was het voor haar even wachten tot een gezamenlijke afdaling om rond 17.00 de laatste saamhorigheidsklim te beginnen. Om 17:14 gaf de Alpe d’HuZes app (waar elke deelnemer in gevolgd kan worden) aan dat Janny Brouwer haar laatste en vierde beklimming is begonnen. Ze is nu voor de laatste keer vandaag onderweg naar de TOP!

Hoe ze deze uitdaging ervaren heeft, hopen we binnenkort van haar te horen.


advertentie