2023-06-11 10:46:54
zondag 11 juni 2023

Dorpsfeesten Top en Twel barsten uit haar voegen

Lange wachtrijen voor de ingang, vervolgens bij de muntenverkoop en ook aan de bar was het de hele avond wachten en dringen geblazen. Ongekende taferelen voor onze dorpsfeesten. Zaterdagavond kon het dorpsfeest rekenen op honderden bezoekers. Niet alleen inwoners uit Top en Twel, maar ook veel jongeren uit de omgeving kwamen naar ons tweelingdorp. Het werd zelfs zo druk dat er geen mensen meer bij konden op het feestterrein.

Het prachtige weer zal daar zeker aan bijgedragen hebben, maar ook het laagdrempelige van het dorpsfeest, voor met name de jeugd, is daar vast debet aan. Bovendien is Top en Twel een van de eerste tentfeesten in de regio.

Het thema van de feesten dit jaar was country en western, dus zagen we veel bezoekers geheel in stijl verkleed als prachtige cowboys en cowgirls. Op donderdag werd afgetrapt met een ouderwets gezellige bingo met mooie prijzen, mede mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers. Vrijdag overdag waren er allerlei activiteiten en spellen speciaal voor de jongste dorpsbewoners. 's Avonds was er livemuziek in de tent van de rockabilly-band 'Sjiekkita'.

Op zaterdag daagden de Top en Twelsters elkaar uit met een reeks spannende spellen passend bij het thema Wilde Westen. Van prison break tot een echte rodeo-competitie. Het werd een drukbezochte dag met een maximum aantal teams dat deelnam en die vol avontuur en competitie de strijd met elkaar aangingen. Aansluitend was er matinee met muziek van 'Faam'.

Tijdens de drukbezochte feestavond op de zaterdag kon iedereen genieten van een knallend optreden van de liveband 'Super Sundays'. De dorpsfeesten werden op zondag afgesloten met een kerkdienst in de tent, waar samen stil werd gestaan bij de mooie momenten van het afgelopen weekend. Het waren mooie zomerse dorpsfeesten onder prachtige weersomstandigheden waar we met plezier op terugkijken.


advertentie