2023-06-18 11:36:05
zondag 18 juni 2023

Dag van de Bouw over herstelwerk Prinses Margriettunnel

Afgelopen donderdag werd er al groots uitgepakt bij de start van de herstelwerkzaamheden aan de Prinses Margriettunnel. Pommeranten waren aanwezig om deze speciale gebeurtenis nog meer cachet te geven en werd geconcludeerd dat er tijdens de bouw 45 jaar geleden constructiefouten zijn gemaakt.

Tijdens de Dag van de Bouw vandaag werd opnieuw groots uitgepakt, maar dan voor het publiek. Speciale parkeerterreinen voor auto en fiets waren ingericht in Uitwellingerga, overal aankondigingsborden en verkeersregelaars moesten er voor zorgen dat alles ordelijk verliep. Van een massale toeloop was geen sprake, al liep het de hele dag qua belangstelling wel redelijk door. Op de bouwplaats waren tenten ingericht en was informatiemateriaal te vinden. Medewerkers van RWS waren aanwezig om uitleg te geven over de complexiteit van het tunnelprobleem.

In de tunnel zelf was het publiek niet welkom. Logisch ook vanwege de veiligheidsrisico's, maar de plek des onheils, daar zou je het liefst op zo'n dag toch eventjes willen kijken. Om te voelen wat zich in de tunnel afspeelt of heeft afgespeeld. Als oplossing was een tribune bedacht, waar de bezoekers in de tunnelbak mochten kijken naar het voorbij komende verkeer en waar verder geen werkzaamheden werden verricht

In Top en Twel werd er dan ook met enige scepsis naar het RWS-festijn gekeken. 'Poppenkast' hoorde je zo nu en dan mompelen. "Maar als ze niks organiseren, is ook het niet goed", was het tegengeluid. Hoe dan ook, wij hopen gewoon dat onze woningen en gebouwen een beetje heel blijven tijdens het herstel. De dorpen zitten namelijk ook nog opgezadeld met toekomstige gaswinning.


advertentie