2023-08-15 07:15:51
dinsdag 15 augustus 2023

De struikredders van de Bonningastrjitte

Als in oktober met de sloop van de woningen aan de Bonningastrjitte wordt begonnen, verdwijnen ook alle struiken en planten in de container. Een groep dorpsgenoten vindt dat zonde en wil het groen graag een tweede leven gunnen. Zij hebben zich inmiddels verenigd in 'De Struikredders'.

Oud-bewoners zijn al druk bezig geweest en er is al heel wat groen verhuisd en in potten gezet om mee te nemen. Maar er is nog meer. 'Struikredders' kunnen planten en struikgewas adopteren voor eigen tuin of misschien is er een plekje elders in het dorp. Een gezamenlijk laatste red-moment vindt plaats in het weekend van 23 en 24 september 2023 met het weekend daarop nog een eventuele herkansing. Daarna komt er een hekwerk om de woningen. 

Wie mee wil doen, kan zich aansluiten bij de groepsapp van De Struikredders, Stuur een bericht met vermelding 'struikredder' en je naam naar 0610426572.

Lees ook de oproep van de struikredders.
 


Struikredders bij Omrop Fryslân. Bekijk de reportage: https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1221201/toppenhusters-ferienje-har-as-struikredders-om-it-grien-yn-it-doarp-te-reden


advertentie