2023-09-24 13:19:20
zondag 24 september 2023

Voorzichtige competitiestart voor TOP’63

Het eerste competitieduel in de vijfde klasse voor TOP'63 leverde een 1-1 gelijkspel op tegen Arum en dat was niet het resultaat waar de Top en Twelsters vooraf op hadden gehoopt. TOP'63 kwam wel voortvarend uit de startblokken en pakte snel de voorsprong door een benutte strafschop in de 10e minuut van Jolt Scholtanus. Het beloofde daarom een mooie middag te worden op Sportpark De Bou, maar dat pakte toch iets anders uit.

TOP'63 was na de snel verkregen voorsprong de bovenliggende partij, maar het slaagde er niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Arum gaf goed tegenstand en bleef loeren op de kansjes. Meteen na rust sloegen de Arumers dan ook toe en lag de gelijkmaker in het mandje. Vervolgens gooiden zij meer fysiek in de strijd en legden daarmee de kwetsbaarheid van het jonge team van trainer Timo Breukelaar bloot.

Het dolende TOP'63 wist zich niet meer te herpakken en daar lag misschien ook wel de teleurstelling van deze middag. Beide teams wisten niet meer te scoren, al was de grootste kans nog voor TOP'63 in de slotfase.

Met een 1-1 gelijkspel moest dus iedereen genoegen nemen in de eerste competitiewedstrijd. Bij TOP'63 weet men dat het beter kan en moet. Het thuispubliek op Sportpark De Bou zag vandaag wel een elftal in de wei staan waar potentie in zit, alleen heeft het cement tussen de stenen nog tijd nodig om te drogen. Komend weekend is er weer een nieuwe kans. Dan is SV Hielpen de tegenstander.