2023-10-19 19:36:19
donderdag 19 oktober 2023

John Wortel uit Oppenhuizen 6e tijdens het EK Powerliften

Afgelopen zondag, 15 oktober, vond in Boedapest het Europese juniorenkampioenschap powerliften plaats in de categorie -93 kg. Na enkele tegenslagen bij het EK vorig jaar en ook tijdens het NK en WK dit jaar heeft John Wortel uit Oppenhuizen zich goed herpakt en zijn juniorentijd mooi afgesloten met een totaal van 767,5kg, waarvan een 275kg squat, 190kg bench press (NR) en 302,5kg deadlift.

Hiermee wist John Wortel een 6de plaats te behalen op het EK binnen een sterk klassement. Daarnaast pakte hij een nieuw nationaal juniorenrecord op het onderdeel bench press. Deze presatie geldt voor zowel het powerliften als het single lift bench press, dus officieel twee records.

Het is nu tijd om verder aan zijn kracht te bouwen en te kijken of John Wortel zich kan kwalificeren voor het WK in de open klasse. Verder zal hij zich het komend jaar ook bezighouden met coaching van het powerliften om deze sport in Friesland beter op de kaart te zetten. Het is een groeiende sport waarin veel jongeren met potentie door coaching sneller en veiliger hun doelen weten te behalen. John wil hier met zijn ervaring graag aan bijdragen.

Verslag: Angela de Boer


advertentie