2023-12-17 12:04:40
zondag 17 december 2023

Top drie ver weg voor TOP'63

Alleen in de eerste helft kon TOP'63 het koploper NOK uit Oudemirdum lastig maken in de laatste wedstrijd voor de winterstop, een inhaalduel. In het eerste half uur ging de strijd gelijk op en kwam TOP'63 na 25 minuten spelen niet onverdiend op 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Wieger Baarda. Deze voorsprong haalde de rust echter niet. Tien minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord voor NOK en begon ook het verzet van de Top en Twelsters te kraken.

Dat werd nog een graadje erger in tweede helft. Het spel van TOP'63 was slordig, wat leidde tot veel onnodig balverlies. Het speelde de koploper in de kaart en betrekkelijk eenvoudig wist NOK het duel naar zich toe te trekken. De 1-2 stond al vrij snel op het scorebord na de rust en NOK wist de score uiteindelijk uit te breiden naar een 1-4 eindstand. Zo werd TOP'63 vlak voor de kerstdagen toch nog op een behoorlijke nederlaag getrakteerd.

De Top en Twelsters gaan de winterstop in als vijfde met 15 punten uit 10 wedstrijden in de 5e klasse A en maakt daarmee deel uit van een flinke middenmootgroep. De top 3 van de ranglijst staat inmiddels op flinke afstand. Het gat van negen punten dat geslagen is, lijkt nu al niet meer overbrugbaar.

TOP’63 2 verder in de beker
Gelukkig was het niet alleen maar mineur na afloop. Het tweede ging eerder al als ‘Herbstmeister’ de winterstop in en boekte zaterdagmiddag nog een 6-2 zege in het bekertoernooi tegen Sint Annaparochie 4. Daarmee schaarde TOP’63 2 zich bij de laatste acht en wij zijn uiteraard heel benieuwd wie bij de loting straks als tegenstander uit het kokertje rolt!

Geplaatst door: vv TOP'63