2023-12-22 14:25:24
vrijdag 22 december 2023

Stremming brug Uitwellingerga op dinsdag 9 januari

De brug in de Nije Dyk bij Uitwellingerga is op dinsdag 9 januari van 9.00 tot 15.00 uur gestremd voor al het verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Er worden tijdelijke herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de zogenaamde “ballastkist” van de brug. De ballastkist heeft de functie van contragewicht bij een brugopening.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de brug in een geopende positie staan. Er is dan geen verkeer over de brug mogelijk. Wanneer deze tijdelijke herstelmaatregelen zijn uitgevoerd, is het weer mogelijk om de brug te bedienen.

Omleiding
Het verkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een alternatieve route moeten nemen. Voor fietsers en voetgangers wordt een pendelbus ingezet. Hierdoor kan de reistijd langer duren.

Waarom wordt gewerkt aan de brug?
Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug (1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel.

Meerdere maatregelen
Er zijn de afgelopen periode al diverse maatregelen getroffen om de brug te beschermen. Zo is de rijstrook verplaatst en versmald naar 3,5 meter en wordt de brug regelmatig geïnspecteerd om de veiligheid van de (vaar)weggebruiker te garanderen.

Ook zijn er borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Tot slot zijn er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd.

Bron: Rijkswaterstaat


advertentie