2023-12-22 14:34:42
zaterdag 23 december 2023

De haartrends van 2024 en tips voor de feestdagen van TopHairfashion

De feestdagen staan voor de deur en juist dan wil je goed voor de dag komen. Zo vlak voor de kerst is het dan ook topdrukte bij de kappers, want voor het kerstdiner wil je uiteraard niet met je handen in het haar zitten. Wij gingen daarom langs bij kapsalon TopHairfashion in Oppenhuizen om - geheel in kerstsfeer - in gesprek te gaan met kapsters Anita, Karin en Jinke over de haartrends van 2024 en we vroegen handige tips voor je kapsel tijdens de komende feestdagen. 

Kapsalon TopHairfashion in Oppenhuizen vierde een jaar geleden het 25-jarig jubileum. Voor eigenaresse Anita Feenstra was dat een prachtige mijlpaal. Zij is trots op haar team van ervaren kapsters, die ook graag ‘out of the box’ denkt. 

In de prijzen
De jongste telg van het team, Jinke Heslinga, draait er bijvoorbeeld haar hand niet voor om om tijdens een groot nationaal kappersevent presentaties te geven voor een volle zaal met vakgenoten. Dat deed ze dit jaar al twee keer. Daarnaast viel Jinke afgelopen zomer in de prijzen als kleurartiest. Ze pakte zilver met haar creatie tijdens de Goldwell Creative Awards in de Benelux. Een bijzondere teamprestatie voor TopHairfashion en als beloning was Jinke samen met collega Karin Holterman aanwezig bij het internationale Global Event van Goldwell in Chicago. “Een prachtige en inspirerende ervaring”, aldus het team. 

"Een goed kapsel begint bij een luisterend oor en daarop baseren we ons advies"

Voor het kappersteam van TopHairfashion waren het weer ouderwets drukke dagen in december. Iedere keer is de periode vóór kerst en oud en nieuw weer een mooie en gezellige tijd van het jaar, vinden ze in in de knusse kapsalon aan het Noardein in Oppenhuizen. 

De tip van Anita
“Een goed kapsel begint bij een luisterend oor en daarop baseren wij ons advies voor de klant”, vertelt Anita. “Iemand die niet gewend is iedere dag uitbundig de haren te stylen, hoef je geen kapsel te adviseren waarbij veel föhn en stylen nodig is. Er is echt niet veel voor nodig om je lange haar om te toveren naar een feestkapsel. Denk hierbij eens aan de strik - of bow - die weer helemaal terug is van weggeweest. Maak een strik van een mooi lint of een sjaaltje en klaar ben je al om tijdens de feestdagen te stralen.”

De tip van Karin
Karin: “Ik vind het belangrijk om de klanten een goed gevoel te geven. Naast een stukje vakmanschap en het sociale aspect wil ik de klanten laten genieten als ze bij ons in de stoel zitten. Wat nu een trend is, is een zijscheiding; naar gelang je kruintjes dat toelaten, uiteraard. Met wat inzet van de föhn en de juiste stylingsproducten van Kerasilk, zoals de ‘volumizing mousse’ gaat dat bijna vanzelf. Daarnaast doet een bobkapsel het altijd goed, zeker tijdens de feestdagen.”

De tip van Jinke
“Het is elke keer weer genieten van alle mooie kapsels en van klanten die tevreden de deur uitgaan”, meent Jinke. “Dat is het mooie van ons vak. De mensen weer een stukje blijer maken met zichzelf. Zelf ben ik een liefhebber van ‘color blocking’. Het werken met verschillende kleurencontrasten in het haar. Denk hierbij aan knalrode of paarse highlights. Maar ook met natuurlijke tinten kun je de trend van color blocking goed uitvoeren en kom je tijdens de feestdagen heel mooi voor de dag. Wedden dat je veel complimentjes krijgt?”

"Een bobkapsel doet het altijd goed"

Welke haartrend kun je komende winter verwachten?
Als het uitbuiken is begonnen en de aftiteling van je favoriete kerstfilm loopt, is het ook alweer snel tijd om vooruit te kijken voor Anita, Karin en Jinke. Zij zijn erg benieuwd welke nieuwe trends gaan aanslaan voor het komende jaar. Na de opmerkelijke ‘skunktrend’ van afgelopen lente en zomer is het vrijwel zeker dat ‘foxhair’ - een vorm van color blocking - de haarkleurtrend voor de winterperiode wordt, verwachten ze bij TopHairfashion.

“Deze trend, meestal toegepast op een blonde basis, kenmerkt zich door koperkleurige accenten die overgaan in een diepere tint aan de punten. Vandaar de naam ‘foxhair’, vrij vertaald ‘vossensnit’. De mogelijkheden voor variatie zijn eindeloos, waardoor het een leuke manier is om een unieke twist aan je haarkleur te geven, die ook weer gemakkelijk aangepast kan worden. Omdat de trendkleur voornamelijk aan de uiteinden van het haar wordt aangebracht, is er geen sprake van uitgroei, wat betekent dat de kleur eenvoudig kan worden weggeknipt, indien gewenst.”

De drie kapsters in Oppenhuizen zijn er helemaal klaar voor. Laat de kerst en het nieuwe jaar maar komen…

Bron: GrootSneek
Tekst en beeld: Ynte Dragt


advertentie