2024-01-25 19:05:30
donderdag 25 januari 2024

Philadelphia Zorg aan de Eastwei is blij met oud ijzer

Oud ijzer kun je uiteraard inleveren bij de milieustraat in Sneek, maar wist je dat het ook dichterbij kan? Bij de zorgboerderij Eastwei van Philadelphia Zorg krijgen ze ook graag oud ijzer aangeboden. Met de opbrengst worden uitgaven gedaan voor zaken die anders niet betaald kunnen worden en die de bewoners ten goede komen.

Maar er is veel meer op het gebied van duurzaam werken op de Eastwei. Bij stichting Philadelphia lichten ze dat graag toe:

Demontagewerk
Om onze hardwerkende cliënten zinvol werk aan te bieden zijn wij op zoek naar demontagewerkzaamheden, bijvoorbeeld:

  • Oude / kapotte elektrische apparaten om te demonteren (uitgezonderd, koelkasten en diepvriezers)
  • Alle oud ijzer.
  • Blikjes, deksels enz. Deze worden platgeperst.

Wij halen alles uit elkaar en sorteren deze onderdelen in bakken. Zo zijn wij duurzaam bezig en kan alles gerecycled worden. Dus heb je wat liggen, kom gerust langs om te brengen. Ook is het mogelijk om even een rondleiding te krijgen van een bewoner van ons.

Productiewerk
Maar wat doen wij nog meer en waar kun je ons ook bij helpen?
Productiewerk zoals sorteren, vouwen (denk aan dozen/flyers etc), uitzoeken, inpakken, oprollen, versnipperen, stickers beplakken, demonteren. Het kan écht van alles zijn en het mag best heel klein of simpel werk zijn. Wat dat betreft is alles mogelijk.

Kaarsen, stootwillen en konijnenhotel
Ook hebben wij een kaarsenmakerij. Hiervoor verzamelen we stompen/resten van oude kaarsen. Qua duurzaamheid gaan we geregeld varen met de milieuboot de 'Philamare'. We zoeken dan afval uit het water of op de eilandjes. Stootwillen die we vinden, verkopen we weer langs de weg. Tot slot hebben we ook nog een konijnenhotel. Hier kan je konijn logeren als je met vakantie gaat.

Wij zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur en eventueel kunnen we spullen ophalen en terugbrengen in onze bus.

Open dag Philadelphia Zorg
Nieuwsgierig geworden naar onze woonlocatie en dagbestedingscentrum aan de Eastwei? Dan ben je van harte welkom op onze open dag op 3 februari van 10.00 tot 14.00 uur. Op deze dag is de Elf-locatiestocht, waarbij de deuren opengaan voor het publiek op elf locaties van Philadelphia Zorg in Sneek, Bolsward en Oppenhuizen. Daar gaan we een feestelijke dag van maken!

Maar nog even terugkomend op het oud ijzer. Aan de Eastwei zijn we er blij mee!


advertentie