2024-02-19 17:28:19
maandag 19 februari 2024

Een cursus Waterzijdig Inregelen, iets voor jou?

In gemeente Sudwest Fryslan worden mensen opgeleid tot energiecoach en energieadviseur. Met deze kennis en vaardigheden kunnen zij inwoners ondersteunen bij het energiezuinig maken van hun woning. In Top & Twel zijn op dit moment al twee energiecoaches werkzaam, één van hen heeft ook de cursus voor waterzijdig inregelen gevolgd. In juni start er iemand met de opleiding tot energieadviseur.

Cursus Waterzijdig Inregelen
Voor Top & Twel is er dringend behoefte aan iemand die ook de cursus Waterzijdig Inregelen wil volgen en met de opgedane kennis zich in wil zetten voor inwoners van Top & Twel. Deze cursus (1 dag) vindt plaats op 2 en 9 maart in Kootstertille. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Heb je interesse voor aanmelding? Neem contact op met Marjan Faber via energieteamfryslan@marjanfaber.nl of 06-51138854. Wil je informatie over de praktische kanten van de cursus en de toepassing in onze dorpen, bel dan met Hans Dijkstra (06-12827144).

Wat is waterzijdig inregelen?
Bij waterzijdig inregelen wordt de cv-installatie zo ingesteld dat het cv-water gelijkmatig verspreid wordt over de verwarmingselementen. Onder de cv-installatie verstaan we een cv-ketel en de radiatoren. Wat levert waterzijdig inregelen op? De cv-installatie is zuiniger in verbruik en dat is gunstig voor je energierekening. Je bespaart al gauw 10%. Bovendien zorgt het voor meer comfort in huis, doordat de verschillende ruimtes gelijktijdig op temperatuur komen.


advertentie