2024-03-09 10:05:50
zaterdag 9 maart 2024

Zwemvijver Gravinnepoel - Laat de zomer maar beginnen!

Tijdens lange warme zomers liggen op de weide, spelen in de zandbak, springen van het vlot en baantjes trekken in de ochtend. Welk dorp heeft nu een eigen zwemgelegenheid met speeltuin en toiletvoorziening? Top & Twel is gezegend met de zwemvijver Gravinnepoel en toch dreigde die bijna te moeten gaan sluiten.

Bestuur stapt op
Afgelopen woensdagavond vond er in het Harspit een vergadering van zwemvereniging Gravinnepoel plaats. Financiële en bestuurlijke zaken kwamen ter sprake, maar het belangrijkste -al vooraf aangekondigde- besluit van het huidige bestuur om te stoppen hing in de lucht. De 14 aanwezigen luisterden naar de motivatie achter dit besluit.

Goede waterkwaliteit
De bestuursleden staken veel enthousiasme en vrije tijd in het (klein) onderhoud van het terrein. Zodat aan het begin van het seizoen het strand, de zandbak en het volleybalveld onkruidvrij klaar waren voor de opening. Maar bezoekers lieten zich dit seizoen weinig zien. En dat terwijl er plek genoeg is en het schoon water blijkt te zijn. De aanwezigheid van wier getuigt namelijk van een goede waterkwaliteit. En laat dat wier nu juist door veel mensen als vervelend worden ervaren. Het bestuur geeft aan dat hier een wisselwerking in zit. Bij veelvuldig gebruik van de vijver zal de groei hiervan afnemen. Meer vertier op en in het water zou dus een win-win-situatie bewerkstelligen. De vraag is hoe dit voor elkaar te krijgen.

Nieuw bestuur
Daar mag het nieuwe bestuur zich over buigen. Melis van der Meer (voorzitter) en Ingeborg Muizer (secretaris en penningmeester) treden af. Algemeen (niet bij KvK ingeschreven) lid Remko Muizer stopt ook. Goosen Riphagen geeft aan als algemeen lid klusjes op het terrein te willen blijven doen. Er is echter nieuwe leiding nodig. Sonja Ozinga stelt zich in de vergadering beschikbaar. Ook Linda Koenst steekt haar vinger omhoog. Daarna volgen ook Anne Visser, Pier Visser en Tjitte Bouwhuis. De waardering van de andere aanwezigen blijkt uit het applaus. Het oude bestuur zal voor een zorgvuldige overdracht zorgen en beschikbaar blijven voor hand- en spandiensten.

Laat de zomer maar beginnen
Er klinken meteen al enthousiaste ideeën en plannen. We zullen vast snel meer horen. Zodat we als inwoners ook deze zomer van dit unieke plekje gebruik mogen maken. Laat de zomer dus maar beginnen!


advertentie