2024-03-14 21:49:24
maandag 18 maart 2024

Driebanden voor jong en oud, man en vrouw

Een groen laken, drie ballen en een keu. Oude mannen met grijze haren die zich in stilte rondom de rechthoekige tafel bewegen. Inderdaad biljarten. In Top en Twel een favoriete vrijetijdsbesteding want de tweelingdorpen Oppenhuizen en Uitwellingerga kennen maar liefst 10 biljartclubs. En de leden zijn zeker niet alleen maar grijs en oud. Vrouwen en jongeren spelen het spel net zo fanatiek. "Achter vrijwel iedere voordeur in Top &Twel is wel een biljartkeu te vinden", zegt initiafnemer Ids Postma over de beide biljartdorpen. 

Dit weekend vindt het twaalfde toernooi van de Geert Popma Friesland Cup plaats en het verbaast de Top & Twelsters niets dat ‘hun’ weekend tot nu toe de meeste inschrijvingen heeft. Van 22 tot 24 maart gaan 144 deelnemers de strijd met elkaar aan. De eerste partij start vrijdag om 18.00. In de dagen erna zullen er in It Harspit in Oppenhuizen vele stoten uitgedeeld worden. Zondag om 18.00 vindt de finale plaats. De 16 beste spelers van de in totaal 14 toernooien vechten later in het Masters Toernooi om de eretitel. 

Nieuw biljartlakens
De biljarttafels in het dorpshuis zijn vorige week voorzien van nieuw biljartlakens, mogelijk gemaakt door sponsoren die de biljartsport een warm hart toedragen. Deze week wordt de sportzaal omgetoverd tot één grote biljartarena en kan de strijd beginnen. Eenieder is welkom om te komen kijken op 22, 23 en 24 maart in dorpshuis It Harspit, P. Walmastrjitte 8A, Oppenhuizen.


advertentie