2024-03-17 17:24:57
zondag 17 maart 2024

Nederlaag voor TOP'63 in de derby tegen HJSC (2-5)

TOP'63 beleefde een dramatisch eerste helft in de streekderby tegen overbuurman HJSC uit Hommerts-Jutrijp. Al in de vierde minuut keek TOP'63 tegen een 0-1 achterstand aan en daar bleef het niet bij. Individuele fouten en naïef verdedigen zorgden ervoor dat HJSC in een luxe zetel werd gehesen en de score in de eerste helft wist uit te breiden tot 0-4. Pas op slag van rust kon TOP'63 iets terug doen. Rudy Meinema bracht de stand terug tot 1-4.

Na rust probeerde TOP'63 de stand wat draaglijker te maken. Het kwam goed uit de startblokken en de bal lag al snel op de stip. Helaas werd de penalty gemist door Jolt Schotanus. Kort daarna werd het toch 2-4 door een treffer via de HJSC-keeper van Arjen van Brug. Even was er een sprankje hoop dat er misschien toch nog wat mogelijk was deze middag, maar dat werd snel teniet gedaan door HJSC. Met de 2-5 gooiden de Hommerts-Jutrijpers de wedstrijd in het slot. Ondanks nog enkele kansen heen en weer was dit uiteindelijk ook de eindstand.

De nederlaag had niet eens zoveel gevolgen voor de stand op de ranglijst. TOP'63 blijft vrij stevig op de vierde plaats staan, in 5A maar volgende week wacht er opnieuw een tegenstander van formaat; NOK uit Oudemirdum.

Geplaatst door: vv TOP'63