2024-03-25 07:31:51
maandag 25 maart 2024

Friesland Cup: Drie dagen strijd op het biljartlaken in it Harspit

In Top en Twel weten ze zo langzamerhand wel hoe ze een biljarttoernooi moeten organiseren. Daarom streek het toernooi om de Geert Popma Driebanden Friesland Cup afgelopen weekend neer in MFC It Harspit.

De Friesland Cup is een reeks toernooien met open inschrijving. Iedere biljartliefhebber uit Noord Nederland kan er aan meedoen. In Top en Twel waren 144 deelnemers, man én vrouw, en ze kwamen overal vandaan. Van over de Afsluitdijk, met de boot van Ameland of met de biljartkeu onder de arm op de fiets. 

De zes biljarttafels in de sportzaal van het dorpshuis waren voortdurend bezet. In tijdsblokken van drie uren werd in poules van vier deelnemers een onderlinge competitie gespeeld, waarvan de beste doorging naar de volgende ronde. Daaronder drie dorpsgenoten, namelijk Marten van der Veen, Ids Postma en Jelle Visser

Winnaar werd uit uiteindelijk Jan Wijnberg (Hollum Ameland), gevolgd door Klaas Kuindersma (Stiens), Jitze Postma (Twijzel) en Geart Idzinga (Suwâld). Beste Top en Twelster werd Marten van der Veen met de 17e plaats.


advertentie