2024-04-10 14:22:21
woensdag 10 april 2024

Weekendafsluiting Prinses Margriettunnel van 26 tot 29 april

De werkzaamheden aan het herstel van de Prinses Margriettunnel gaan vanaf eind april een nieuwe fase in. Het aanbrengen van de ankerpalen in het middelste gedeelte van de Prinses Margriettunnel is dan gereed. Daarmee is de eerste fase van het herstel afgerond. In de nieuwe fase worden naast de fundering ook de zijwanden van de tunnel versterkt. 

Momenteel is voor het verkeer in de twee tunnelbuizen 1 rijstrook per richting beschikbaar is. Van vrijdag 26 april tot maandag 29 april wordt deze verkeerssituatie aangepast. In de tunnelbuis in de rijrichting van Joure naar Sneek worden dan twee rijstroken gemaakt. De andere tunnelbuis wordt ingericht als bouwterrein om te kunnen starten met de tweede fase van het herstel.

Om deze omzetting te kunnen uitvoeren is de Prinses Margriettunnel van vrijdagavond 26 april 19.00 uur tot en met maandagochtend 29 april 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer in beide rijrichtingen. Op de nieuwe rijstrook komt nieuw asfalt en wordt een scheidingswand aangebracht voor het verkeer. 

Tijdens de weekendafsluiting van de A7 zijn onderstaande toe- en afritten afgesloten:

  • Toerit 21a Woudvaart
  • Toerit 22B Sneek Oost
  • Toerit 23D Joure West

Daarnaast is de verzorgingsplaats Bloksloot, inclusief het tankstation, niet bereikbaar.

Omleidingsroutes
Tijdens de weekendafsluiting van de Prinses Margriettunnel zijn diverse omleidingsroutes beschikbaar, waaronder die via de A31 en A32. Al deze routes staan met gele borden aangegeven.


advertentie