2024-07-03 17:36:08
woensdag 3 juli 2024

Zomerse jubileumdag 50 jaar wijk De Grachten

Afgelopen zaterdag vierden de bewoners van De Grachten het vijftigjarig bestaan van de wijk. Dat deden ze met een sloepentocht en aansluitend een feest met barbecue bij Hart van Friesland. 

In totaal waren er 105 gasten, waaronder ook veel oud-bewoners van de wijk. De sloepentocht was het bekende rondje Top & Twel, achter de dorpen langs via De Brekken. Onderweg was er nog tijd voor een kwisje. Bij Hart van Friesland stond er een buffet met barbecue klaar en was er alle gelegenheid om bij te praten en terug te kijken op vijftig jaar De Grachten. 

Pensionado's
In 1974 werd begonnen met de aanleg van de wijk met aanvankelijk recreatiewoningen aan de Westerbrugsloot in Uitwellingerga op steenworp afstand van de dorpskom van Top en Twel. Anderhalf jaar later namen de eerste bewoners hun intrek. Momenteel bestaat de buurt uit veel pensionado's, maar de laatste tijd komt er ook steeds meer jonge aanwas.

Reünie
Voor de oud-bewoners voelde de jubileumdag als een reünie die onder prachtige zomerse omstandigheden plaatsvond. Volgens Linda Koenst van de jubileumcommissie is er eind november nog een feestelijke afsluiting van het jubileumjaar voor de bewoners zelf. Dan wordt er ook een fotoboek gepresenteerd. 

Zo'n dag mag vaker
De Grachten vierde eerder al eens het 25-jarig jubileum, maar als het aan de bewoners ligt wordt er niet weer 25 jaar gewacht voor een bewonersdag c.q. reünie als deze. De wens werd dan ook geuit om vaker zo'n dag te organiseren. "Dat gaan we zeker overwegen", besluit Linda.


advertentie