2024-07-03 18:40:31
woensdag 3 juli 2024

Jeugdafdelingen TOP’63 en ONS Sneek gaan weer samenwerken

Al enkele maanden zijn de voetbalclubs TOP’63 en ONS Sneek met elkaar in gesprek om een mogelijke samenwerking tussen de beide clubs te onderzoeken. Daarbij is het contact tussen de twee verenigingen al jaren goed. Beide groepen hebben inmiddels al een eerste training gehad om met elkaar kennis te maken.

Door het groeiend aantal jeugdleden heeft ONS Sneek in een aantal leeftijdscategorieën teveel spelers om in bestaande teams te plaatsen. De club uit Top en Twel heeft juist te weinig spelers van dezelfde leeftijd, waardoor er een groot leeftijdsverschil zit tussen de jongste en oudste spelers in een team.
 
ST TOP‘63/ONS Sneek
Beide clubs streven ernaar om voor iedereen goede faciliteiten aan te kunnen bieden en daarbij spelers ook in een team te kunnen plaatsen om op zaterdag wedstrijden te kunnen spelen. In het seizoen 2024/2025 zullen daarom twee teams gaan voetballen onder de naam ST TOP‘63/ONS Sneek. Concreet betekent dit dat er een gezamenlijk JO14 en JO17-team komt.

Zo vullen beide clubs elkaar mooi aan en kunnen ze alle jeugdspelers datgene aanbieden wat ze willen: goede jeugdtrainers, goede trainingsfaciliteiten, wedstrijden in de KNVB competities en een (dubbele) goede organisatie.

Gezamenlijk seniorenteam
In het verleden is er al eens eerder een samenwerking geweest tussen de beide jeugdafdelingen en nu hebben de clubs elkaar dus opnieuw gevonden. Daarnaast is er vanuit de beide voetbalclubs ook positief gereageerd op een gezamenlijk seniorenteam dat volgend seizoen op competitieniveau in de reserve vierde klasse zal gaan spelen.


Geplaatst door: vv TOP'63

advertentie