2024-07-05 16:40:23
vrijdag 5 juli 2024

Tsjerkepaad 2024 in Top en Twel

Ook dit jaar openen de Johannestsjerke in Oppenhuizen en de Hermes-tsjerke in Uitwellingerga gastvrij de deuren om bezoekers te laten genieten van alle moois in de monumentale kerken. De vrijwilligers zetten op zaterdagen van 6 juli t/m 14 september koffie en thee voor je klaar.

Voor de Johannestsjerke heeft Joke Overwijk-van der Velde haar drie zusters overgehaald om met haar hun schilderijen te exposeren. De hagelwitte muren zijn veranderd in een prachtig kleurrijk schouwspel van schilderijen. Ieder met een eigen intentie en zeggingskracht. Eigen techniek en opvattingen van de autodidacte schilderessen. Waarbij aangetekend mag worden, dat ze opgeleid en gevormd zijn door kunstenaars. Gezegende talenten.

Op zich is het tentoonstellen van schilderijen niet ongewoon. Maar vier creatieve zussen, die hun hart en ziel in hun werk hebben gelegd, is redelijk uniek en zeer bijzonder om te zien!

Merklappen
De Hermes-tsjerke is gezegend met mensen die elke keer iets nieuws weten te verzinnen. Deze keer kunnen naaldprinsessen hun Merklappen laten bezichtigen. In deze digitale tijd wordt handwerken met tijdloze patronen steeds meer naar de achtergrond gedrongen. Ten onrechte, verbluffend mooi borduurwerk, veelal met een heel persoonlijk tintje wordt aan de anonimiteit onttrokken.

Thema Tsjerkepaad
Het thema ven Tsjerkepaad is dit jaar ‘Een rondje om de kerk’. Door onze plaatselijke commissies toepasselijk veranderd in ‘Van Tjerke nei Tsjerke’. Kom langs en laat je verrassen!

Tsjerkepaad Fryslân


advertentie