2024-07-07 19:51:18
zondag 7 juli 2024

Garage Sale in Top & Twel was een succes

Een spontaan initiatief van een dorpsbewoner bracht deze zondag levendigheid in Top&Twel. Bij 36 woningen hing de vlag uit en kon men tussen de oude (en soms nieuwe) spullen ‘rondsneupen’.

Geen woorden maar daden
Vorige maand ontstond bij Michella de Leeuw het idee om een Garage Sale te houden. Ze voegde meteen daad bij het woord en verspreidde huis-aan-huis flyers met daarin een oproep om mee te doen. Dat er 27 aanmeldingen binnen kwamen was boven verwachting. Op de dag zelf bleken zelfs nog meer mensen hun garage open te stellen.

‘Sneupers’ reden al vroeg het dorp binnen
Het was een bewuste keuze om pas om 12.00 te beginnen. Dan konden de kerkgangers ongestoord hun weg gaan. Toch bleken de eerste fanatieke ‘sneupers’ zich al om 11.00 te melden. Veelal onbekenden van buiten het dorp. Daarna liep het de hele dag door. De één kwam lopend, de ander op de fiets, maar er werden ook regelmatig auto’s geparkeerd. De Broerstrjitte had met 8 deelnemers de meest actieve straat.

De eerste zal niet de laatste zijn
Een werkgroep vanuit het Dorpsvisie initiatief heeft Michella gevraagd om hen te versterken en gezamenlijk dit soort activiteiten vaker te organiseren. Het zal dus niet de laatste Garage Sale zijn geweest. Dat is maar goed ook want helemaal uitverkocht was er geen één. En het geeft de andere inwoners nog even de tijd om de zolder op te ruimen. Tot aan de volgende verkoop!    


advertentie