2021-09-14 18:41:15
dinsdag 14 september 2021

Zeiler Paul Dijkstra tweede op ONK Solo

Afgelopen weekend werd op het Sneekermeer gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap Solo. Dit was ook de vuurdoop voor de zelfgebouwde Solo 673 van titelverdediger Paul Dijkstra uit Uitwellingerga.

Na de eerste dag was het even slikken voor onze dorpsgenoot. Na gedrang bij de start en een slechte wedstrijd waren de resultaten niet zoals vooraf gehoopt (20e, 1e en 24e). Op de tweede dag waren de resultaten stukken beter voor Paul met twee keer een derde en twee keer een eerste plaats. En met aftrek van de twee slechtste races waren er weer volop kansen.

De spanning werd helemaal groot toen Paul op de slotdag startte met een zege.  Met drie keer een 1 zou hij immers het kampioenschap toch nog kunnen winnen. Maar concurrent Pim van Vught, leider in het klassement en lid van de kernploeg, is een zeiler van formaat. Hij was bij de Olympische Spelen dit jaar nog deelnemer in de 49-er klasse.

Pim zocht Paul in race 9 al op voor de start en dat gevecht kon Paul niet van hem winnen. Met een eerste plek voor Pim en een vierde plek voor Paul, was Pim van Vught al zeker van het kampioenschap. Paul eindigde de serie met een eerste plaats en met vijf gewonnen races was hij uiterst tevreden met de tweede plek. Menno Huisman bekend uit de Valkenklasse eindigde als derde.

(https://pd-composites.nl/)